Wysłany: 2010-04-16, 18:40 Zarządzanie finansami JST na przykładzie gminy Bolesław
wymyśliłam taki roboczy plan do tematu:
Wstęp Rozdział 1 Gmina jako podstawowa JST.
1.1 Miejsce gminy w strukturach samorządowych
1.2 System finansów JST z punktu widzenia zarządzania
1.3 Funkcjonowanie gmin w systemie finansów publicznych
Rozdział 2 Elementy gospodarki finansowej gmin
2.1 Gospodarka budżetowa gmin
2.2 Charakterystyka dochodów gminy
2.3 Wydatki gmin
Rozdział 3 Analiza sytuacji ekonomiczno-finansowej gminy Bolesław
3.1 Charakterystyka gminy Bolesław
3.2 Analiza finansowa gminy
3.2.1 Analiza dochodów
3.2.2 Analiza wydatków
Zakończenie Bibliografia
zupełnie ne wiem czy to wygląda dobrze ciągle mam problem z początkiem bo potem to już jakoś idzie może by tak ktoś doradził... dodał, poprawił... albo całkiem zmienił, od początku do końca najbardziej to się boję 3 rozdziału, że sobie nie poradzę z analizą finansową. jak w ogóle się zabrać za nią, co zrobić po kolei no albo może miałby ktoś inny pomysł na tą część badawczą (empiryczną)? co by tam mogło być jeszcze zamiast analizy dziękuję za wszelkie wskazówki, prosiłabym jak najszybciej bo już jestem spóźniona... no ma ten mój promotor cierpliwości
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską
Ogólny zarys wygląda poprawnie, chociaż nie jestem specjalistą w tym temacie.
Przydałoby się rozbić niektóre podpunkty. Możesz wspomnieć o zadaniach gminy jako organu samorządu terytorialnego, źródłach finansowania (zewnętrznych i własnych), rodzajach podaktów w dochodach, ich strukturze.
Jeśli ten temat Cię przerasta możesz skupić się na czymś konkretniejszym np. analizie podatkówych źródeł dochodu gminy.
dziękuję Piotr zrobiłam tak jak powiedziałeś, promotorowi się podoba mój plan teraz nic innego mi nie zostaje jak się zabrać za pisanie pozdrawiam wszystkich