Forum studentów ekonomii Strona Główna Forum studentów ekonomii
Ekonomia Marketing Zarządzanie Finanse Bankowość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Wstęp do pracy - metody badawcze
Autor Wiadomość
Ebek5 
Student

Wysłany: 2010-05-16, 13:33   Wstęp do pracy - metody badawcze

Witam, pracę licencjacką mam prawie napisaną - został jeszcze wstęp;) Należy w nim zawrzeć między innymi metody badawcze wykorzystywane w pracy.
Pisałam o płynności finansowej, więc korzystałam z metod analizy wskaźnikowej (wskaźniki dynamiczne, statyczne), oceniałam Kapitał pracujący, cykl konwersji gotówki itd, itp.
Zastanawia mnie czy wystarczy to napisać tak jak uczyniłam to powyżej, czy muszę używać pełnej terminologii (np. analiza indukcyjna, dedukcyjna, porównawcza, opisowa, jakościowa) ?
Jeśli tak to do jakiej należy właśnie obliczanie wskaźników na podstawie sprawozdań finansowych, ich interpretacja oraz analiza rachunku przepływów pieniężnych?

Wiem, że to pytanie do promotora ale niestety pani profesor jest wiecznie na jakiś konferencjach, a do końca tygodnia trzeba jej oddać pracę:)
Pozdrawiam, Ewa

Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

Piotr 
Student
Stróż serwisu

Wysłany: 2010-05-20, 17:00   

Cytat:
Jeśli tak to do jakiej należy właśnie obliczanie wskaźników na podstawie sprawozdań finansowych, ich interpretacja oraz analiza rachunku przepływów pieniężnych?

Nawet nie będę się starał trafić z odpowiedzią, bo nie chcę abyś póxniej miała kłopoty ;-) Tak szczegółowych, teoretycznych wiadomości lepiej szukać w podręczniku.

Skłaniałbym się jednak do użcia pełnej terminologii. Pokażesz przy tym, że jesteś zorientowana w temacie, a wstęp jest w końcu wizytówką pracy, którą recenzenci najczęściej czytają.
Poradnik - Jak krok po kroku napisać, przepisać i obronić pracę magisterską?
Biznes plan

Tweety

Dołaczył: Jestem tu od zawsze

Odpowiedz do tematu