|
Tematy prac magisterskich - nieruchomości |
| Autor |
Wiadomość |
Mike_23
|
Wysłany: 2009-10-12, 20:19 Tematy prac magisterskich - nieruchomości
|

|
|
| Mam problem z tematem pracy magisterskiej, chce pisać na temat: "Ryzyko związane z inwestowaniem na rynku nieruchomości w Polsce i metody jego ograniczania" nie wiem czy nie jest to zbyt szerokie zagadnienie i jak to zawęzić. Jak wiadomo 3 rozdział powinien być praktyczny i nie wiem do czego nawiązać czy powiązać to z bankiem konkretnym, czy może z deweloperem - proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
Mike_23
|
Wysłany: 2009-10-12, 21:24
|

|
|
| Dzięki wielkie za pomoc , raczej ograniczyłbym się do kredytów hipotecznych tak jak napisałeś. |
|
|
|
 |
anex
|
Wysłany: 2009-10-29, 17:50
|

|
|
| pisze prace mgr na temat "Ryzyka kredytodawcy". Moj problem polega na tym, ze nie wiem skad moge wziac dane o ryzyku. Odbylam juz praktyke w banku slaskim i nie udalo mi sie otrzymac zadnych danych do rozdz emirycznego. Mam pytanie czy orientuje sie ktos gdzie moge szuakac takich rzeczy jakies raporty jakies strony w internecie??? Chcialam skupiac sie raczej co do kredytow hipotecznych tak jak radzono komus wyzej. przyda mi sie kazda pomoc. |
|
|
|
 |
anex
|
Wysłany: 2009-10-29, 17:59
|

|
|
| zapomnialam dodac ze temat pracy miałby zahaczać zarówno o nieruchomości i ryzyko bankowe, chcialam to jakos polaczyc w rozdz empirycznym poniewaz teroia raczej ogranicza sie do bankowosci, a poniewaz jestem na specjalnosci inwestycje i nieruchomosci musze polaczyc bankowsc z nieruchomosciami. i nie mam pomyslu dokladnie jak by on mogl wygladac. dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
anex
|
Wysłany: 2009-11-13, 21:03
|

|
|
| mam pytanie prosze o pomoc, na jaki temat moge pisac prace mgr z rynku nieruchomosci??? chyba musze zmienivc temat i mysle co bedzie latwe gdzy wczesniejszy temat o ryzyku kredytotodawcy sprawia mi klopot. |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
anex
|
Wysłany: 2009-11-17, 21:21
|

|
|
| dziekuje moze pomysle nad tematem "Preferencje nabywców nieruchomości" po prostu chce latwy temat :):) |
|
|
|
 |
Mike_23
|
Wysłany: 2010-02-23, 18:51
|

|
|
Witam, mam pytanie, mam taki temat pracy magisterskiej(Temat: Ryzyko inwestowania na rynku nieruchomości mieszkaniowych w Polsce i metody jego ograniczania.)
i zastanawiam się czy może to być praca teoretyczna czy lepiej oprzeć to na firmie deweloperskiej,czy może banku
tak wygląda mój plan pracy mniej więcej nie wiem co dać w 3 rozdziale, a nie wiem czy 2 pierwsze rozdziały są mniej więcej dobrze dlatego proszę o pomoc, o jakieś solidne opinie i propozycje z góry dziękuje.
Plan Pracy:
Rozdział 1 :Zasady funkcjonowania rynku nieruchomości w Polsce
1) Podstawowe pojęcia związane z nieruchomościami: nieruchomość mieszkaniowa...
2) Nieruchomość jako przedmiot inwestycji
3) Pojecie ryzyka na rynku nieruchomości
Rozdział 2
1) Klasyfikacje ryzyka na rynku mieszkaniowym
2) Metody zarządzania ryzykiem w procesie inwestycyjnym
3) Metody ograniczania ryzyka |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu