Forum studentów ekonomii Strona Główna Forum studentów ekonomii
Ekonomia Marketing Zarządzanie Finanse Bankowość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Temat pracy magisterskiej ze studium przypadku
Autor Wiadomość
agnietka123 

Wysłany: 2009-11-15, 14:34   Temat pracy magisterskiej ze studium przypadku

Czesc,Jestem na forum po raz pierwszy.I jestem zdesperowana:(Mam 2 tyg.na podanie konkretnego tematu pracy magisterskiej.Nie byloby to trudne gdyby nie fakt ze moja promotorka odrzucila wszystkie dotychczasowe tematy.Wymaga by temat zawieral jakis problem i porowna nie conajmniej 2 firm.Seminarium jest z finanasow i rachunkowosci.Pracuje w banku i chcialabym pisac cos z tego tematu.Problem w tym ze potezebuje 2 banku,ale ciezko uzyskac jakiekolwiek informacje.Najpierw myslalam o minimalizacji ryzyka kredytowego no ale pani promotor temat sie nie spodobal.
Teraz zaczynam myslec o kredycie hipotecznym ale gdzie tu znalezc problem badawczy i jak przedsatwic te dwa banki?
Myslalam tez o ocenie mozliwosci inwestycyjnych duzego przedsiebiorstwa inwestycyjnego na przykladzie....ciezko mi znalezc 2 firmy o podobnym dzialaniu i jeszcze je porownac tak by zgadzalo sie z tematem...
Wiem ze ta praca magisterska bedzie dla mnie koszmarem bo pani promotor za duzo wymaga
Prosze podsuncie mi jakis temat!!!

Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

Piotr 
Student
Stróż serwisu

Wysłany: 2009-11-16, 18:02   

Spore wymagania ma Pani promotor. Jeśli nie masz kogoś znajomego z drugim banku to pozostaje zdecydować się na temat, który da się oprzeć o ogólnodostępne informacje.

Jeśli skłaniasz się ku kredytowi hipotecznemu to może zbadaj koszty i/lub procedurę przyznania kredytu hipotecznego w oparciu o ofertę 2 banków? To chyba jedyny logiczny temat, a porównanie ilościowe (koszty) będzie łatwiejsze niż porównanie jakościowe (procedura).

Wszelkie inne dane nie-marketingowe, takie jak ryzyko będą trudno dostępne.
Poradnik - Jak krok po kroku napisać, przepisać i obronić pracę magisterską?
Biznes plan

agnietka123 

Wysłany: 2009-11-16, 18:32   

Zobaczymy. Jednej osobie powiedzila: "taki temat nie moze byc bo wszystkie wiadomosci mozna wziac z rocznikow statystcznych":):) Niezle co:)

Tweety

Dołaczył: Jestem tu od zawsze

Odpowiedz do tematu