|
E-biznes Handel elektroniczny - praca magisterska |
| Autor |
Wiadomość |
breadi
Student
|
Wysłany: 2010-01-03, 10:36 E-biznes Handel elektroniczny - praca magisterska
|

|
|
| Witam, chciałbym napisać prace mgr na temat ebiznesu, dokładniej opisanie na czym polega handel elektroniczny, jakie są jego uwarunkowania. Do tego chcialbym też przeprowadzić ankietę wśród kilku firm internetowych i przedstawić wyniki tej ankiety, pytanie obejmowały by takie dziedziny jak sposób prowadzenia firmy, przyczyny sprzyjające i utrudniające prowadzenie takiej działalnośći, co skłoniło do założenia firmy i podobne. Niestety nie wiem jak ułożyć plan pracy i spis treści, czy mógłby mi ktoś pomóc. Ankieta może być skierowana do jakiejkolwiek firmy internetowej, proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
breadi
Student
|
Wysłany: 2010-01-05, 10:24
|

|
|
Narazie mam coś takiego, tylko to by się nadawało na pierwszy rozdział, a co dalej...
1.1 co to jest e biznes
1.2 historia e biznesu w Polsce
1.3 jak założyć działalność gospodarczą
2 Relacje z klientem
2.1 Pozyskiwanie i utrzymywanie klientów
2.2 Reklama
2.3 kształtowanie pozytywnego wizerunku w Internecie
3. Prowadzenie działalności
3.1 Formy realizacji zamówienia
Dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
breadi
Student
|
Wysłany: 2010-01-05, 21:48
|

|
|
| Celem pracy magisterskiej jest przedstawienie jak poprzez Internet można prowadzić działalność gospodarczą, w jaki sposób zareklamować się, zdobyć i utrzymać klientów. Ukazanie jak założyć firmę i świadczyć sprzedaż i usługi drogą elektroniczną. Jednym słowem przedstawienie sklepów przyszłości. |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
breadi
Student
|
Wysłany: 2010-01-06, 10:31
|

|
|
| a jeżeli zdecydowałbym się na analiza rynku e-commerce w Polsce to jakbyś rozpatrzył ten temat? jak należałoby zrobić plan pracy |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
breadi
Student
|
Wysłany: 2010-01-06, 23:19
|

|
|
| chciałbym pisać ogólnie o handlu elektronicznym, tylko nie bardzo wiem jak to ująć w całość, ciężko mi jest zrobić plan pracy spis treści, bo nie wiem jak i co zatytułować i o czym pisać... |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
sandjo
Student
|
Wysłany: 2010-03-21, 09:31
|

|
|
Mogłoby zostać to tak ujęte. Ja bym to nazwała Prawno- ekonomiczne uwarunkowania prowadzenia działalności gospodarczej w oparciu o rozwiązania teleinformatyczne [wybrane aspekty]
Polecam Ci kurs darmowy na stronie akademia PARP o e-biznesie - dużo Ci pomoże zrozumieć specyfikę ebiznesu i rozległość tematu. Myślę, że wtedy wybierzesz coś konkretnego. A jak już się zdecydujesz, pomogę Ci napisać fajny plan |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
Tweety