W swojej pracy o franchisingu, w rozdziale trzecim zająłem się na wstępie rynkiem franchisingu, następnie opisałem procedurę wejścia do sieci franchisingowej na przykładzie konkretnej firmy.
Nie musisz opisywać firmy skoro nie chcesz, ale jeśli to ma być rozdział empiryczny to wypadałoby się jednak za to zabrać. Samo opisanie rynku, udziału sieci w poszczególnych branżach, w PKB itp. będzie po prostu nudne.
Opracowania na temat franczyzy / franchisingu znajdziesz w dziale franchising.
O rodzajach finansowania wspomniałem tylko we wstępie, w nawiązaniu do franchisingu.
I rozdział - pojęcie, istota i klasyfikacja franchisingu (czyli wszelkie podziały)
II rozdział - kwestie prawno - ekonomiczne czyli podstawa prawna funkcjonowania, a w częsci ekonomicznej koszty umowy franchisingowej oraz franchising a inne rodzaje umów - takie porównanie.
Jeśli ktoś wpadnie tutaj szukając informacji o franchisingu to piszcie, na podstawie jakich sieci pisaliście swoje prace licencjackie / magisterskie z franchisingu.
Ja np. zająłem się McDonalds'em i nie żałuję. Bo historia Raya Kroca, który wykupił od braci McDonald ich restauracje jest bardzo ciekawa.
Wysłany: 2009-11-05, 09:12 Franczyza jako forma prowadzenia działalności gospodarczej
Hej. Chciałabym Pisać pracę licencjacką na powyższy temat, jednak mam poważny problem gdyż nie mam zielonego pojęcia skąd mam wziąć dane by napisać rozdział empiryczny..