Wysłany: 2010-04-16, 23:00 Podatki - praca magisterska
Hej. Musze wybrać temat i napisać juz plan pracy. Chciałabym abyście mi doradzili jakiś temat o podatkach. Głownie chodzi o to aby ta część empiryczna była łatwa do zdobycia. Najlepiej abym mogła to znaleźć w internecie tylko np. na stronie ministerstwa finansów.
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską
Najprostszy temat to chyba Podatkowe źródła dochodu budżetu Państwa, a w częście empirycznej zbadasz zmianę struktury wpływów z podatków: VAT, dochodowego, akcyzy...
Witam,
pisałam pracę licencjacką na temat -Podatek dochodowy od osób fizycznych, część empiryczną brałam ze strony ministerstwa http://www.mf.gov.pl
Są tam Informacje dotyczące rozliczeń podatku dochodowego od os. fiz. za konkretne lata. Dla porównania najlepiej wziąć kilka lat. Są tą najczęśćiej dane liczbowe, które można w łatwy sposob przedstawic w wykresie. Rozliczenia są przedstawiane w dokumencie pdf. Zapewne istnieją również takie informacje dotyczące innych podatków