Wysłany: 2010-03-20, 23:40 Konsument - praca licencjacka
witam, jestem na etapie wymyslania tematu mojego licencjatu. zdecydowalem ze bedzie to cos zwiazanego z konsumentem, czy z zachowaniami konsumenckimi lecz zatrzymalem sie w tym miejscu.
chcialbym zeby temat byl w miare prosty tak abym nie mial problemow ze znalezieniem zrodel.
narazie myslalem o konsumencie nowej generacji poslugujacym sie internetem gdzie skupilbym sie na grupie internautow nalogowych ale narazie marnie ze zrodlami.
jakies propozycje, sugestie etc?
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską
możliwości jest mnóstwo- ja bym proponowała politykę ochrony konsumenta w UE wybrane aspekty. Albo konsument a reklama - tu jest i prawo i psychologia i ekonomia a źródła: www.ibuk.pl [można zamówić dostęp do książek albo przejrzeć jaki tytuły są dostępne] i mnóstwo innych... ;) Pozdrawiam
jako ze mam dostep do wielu zrodel nt. zachowań konsumenkich chcialbym o tym napisac. oczywiscie pisanie ogolnie o zachowaniach bedzie zbyt szerokie, moze np. skupic sie na zachowaniach konsumenckich mlodziezy akademickiej?
Może skonkretyzuj temat do np. wpływu reklamy czy form reklamy na zachowania konsumentów korzystających z Internetu. Ma początek trochę wstępu teoretycznego, a w trzecim rozdziale ankieta, zbieranie danych i ich analiza.
A jeśli reklama to może marketing szeptany i jego wpływ na zachowania e-klientów.