Wysłany: 2010-10-21, 20:27 Konsultowanie Prac Magisterskich
Witam
Jestem studentem ostatniego roku. Studiuje za granicą. W tym roku muszę napisać pracę magisterską. Chciałbym wybrać temat związany z Polską. Chodzą mi po głowie dwa tematy:
1. Wpływ podwyższenia podatku VAT na ekonomię Polski
2. Perspektywy wprowadzenia waluty euro w Polsce
Za 3 tygodnie wybieram się do Polski. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe w Polsce na uniwersytetach konsultowanie prac które już zostały napisane. Czy wybierając się na uczelnię (na którąś warszawską uczelnię ponieważ będę w Warszawie) jest możliwość skonsultowania bazy danych w celu wyszukania tematów prac o podobnej tematyce. Jeśli jest to możliwe czy można zrobić fotokopie tej pracy czy ewentualnie dostać wersję elektroniczną.
Z góry dziękuje
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską
Marnie to widzę. Jeśli znasz jakiegoś wykładowcę, który jest obeznany z interesującą Cię tematyką to masz problem z głowy. W przeciwnym razie możesz spróbować skontaktować się z wykładowcami drogą emailową.
Kwestia kopiowania pracy jest podobna. Po znajomości wszystko da się zrobić. Oficjalnie nie bardzo. Prawa autorskie.
Ja wlasnie pisze magisterska na drugi temat i mam taki problem ze nie wiem jak ugryzc rozdzial: " doswiadczenia panstw z przystapienia do strefy euro". na jakie podzielic podrozdzialy i co w nich ujac pooomocy