|
Kondycja finansowa banków notowanych na giełdzie |
| Autor |
Wiadomość |
grzesiud
|
Wysłany: 2010-04-13, 12:36 Kondycja finansowa banków notowanych na giełdzie
|

|
|
Witam,
Mam problem z planem pracy nie wiem jak się do tego zabrać :/. Wymyśliłem sobie temat: "Kondycja finansowa banków notowanych na szanghajskiej giełdzie papierów wartościowych w latach 2004-2009."
I zastanawiam się nad tym czy robić samą analizę finansową czy może samą analizę fundamentalną (czy dwie naraz?) i wtedy korelacje grupy banków z sektorem finansowym na giełdzie, czy rośnie wraz z poprawiającymi się wskaźnikami finansowymi/analizą fundamentalną czy też nie. Na początku może historia banków, które wybiorę i giełdy w Szanghaju? Później o analizie finansowej/fundamentalnej opisać do czego służy, czego możemy się dowiedzieć po wynikach, jak jej używać. No i później już czysto praktyczne obliczenia i wnioski wychodzące z wyników.
A więc:
1. Nie wiem jaką analizę wykorzystać czy jedną czy obie?
2. Plan pracy, jak się zabrać za to?
Dziękuję z góry za jakąkolwiek pomoc. |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
Wysłany: 2010-04-14, 01:06
|

|
|
Nie za bardzo rozumiem zamysł tematu.
Nie przeprowadzisz analizy finansowej grupy banków, musiałbyś je analizować oddzielnie, a to raczej mija się z celem. Możesz analizować sektor bankowy notowany na giełdzie, ale tu może pojawić się problem z dostępem do zagregowanych danych.
Skoro już chcesz tak udziwnić temat to może wybierz sobie jeden bank i porównaj go do wskaźników dla całego sektora. Możesz też zbadać korelację z indeksem.
Chodzi o to, abyś nie wpadł w studnię bez dna, gdzie obliczenia nie będą miały końca.
Co do analizy fundamentalnej i finansowej to jakby nie patrzeć zazębiają się. Mam tu na myśli to, że finansowa wchodzi w skład fundamentalnej. |
_________________ Polecam:
Wykłady i referaty dla studentów ekonomii
Jak inwestować w nieruchomości bez pieniędzy?
Poradnik - Jak krok po kroku napisać, przepisać i obronić pracę magisterską?
Biznes plan |
|
|
|
 |
Tweety

Dołaczył: Jestem tu od zawsze
|
|
|
|