Witam wszystkich
Chcę napisać prace o kartach płatniczych ale nie jestem pewien jak sformułować temat myślałem o
Karty płatnicze jako bezgotówkowa forma płatności.
Nie wiem też jak by mogła wyglądać część badawcza takiej pracy może jakaś ankieta ale co by mogło być przedmiotem badania takiej ankiety i co by miała wyjaśniać.
Bardzo proszę o pomoc.
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską
Temat wydaje się poprawny, ewentualnie: Karty płatnicze jako nowoczesna forma rozliczeń.
Część badawcza zależeć będzie od tego czy skupisz się na jednym banku czy na rynku kart. W pierwszym przypadku musiałbyś opisać ofertę banku i np. skupić się na korzyściach i kosztach w grupie kart oferowanych przez bank.
W przypadku rynku możesz przeprowadzić ankietę i zbadać np. preferencje klientów: czy i jak czesto korzystają z karty, czy preferują debetowe czy kredytowe, jakie ponoszą koszty itp.
Trochę opracowań teoretycznych znajdziesz w kategorii: karty płatnicze
Jeszcze mam pytanie co do planu czy coś takiego mogło by być? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i poprawki
1.Podstawowe informacje o kartach płatniczych
1.1 Definicja, opis i budowa karty płatniczej
1.2 Podmioty wydające karty płatnicze
1.3 Rys historyczny
2. Charakterystyka rynku kart płatniczych
2.1 Rodzaje kart płatniczych
2.1.1 Karty kredytowe
2.2.2 Karty debetowe
2.3.3 Karty obciążeniowe
2.3.4 Karty przdpłacane
2.3.5 Karty wirtualne
2.2 Systemy kart płatniczych