|
Jakie są zabezpieczenia kredytu hipotecznego? |
| Autor |
Wiadomość |
darek87
Student
|
Wysłany: 2009-12-02, 16:10 Jakie są zabezpieczenia kredytu hipotecznego?
|

|
|
Witam
Piszę prace licencjacka o temacie: "kredyt hipoteczny jako źródło finansowania inwestycji nieruchomościowych rzez osoby fizyczne".
Mam już napisane dwa podrozdziały, obecnie pisze 3, który przedstawia się następująco:
1.3 Zabezpieczenia kredytu hipotecznego
1.3.1 Hipoteka jako podstawowe zabezpieczenia
1.3.2 Rodzaje hipotek
1.3.3 Pozostałe zabezpieczenia
Pisanie i wątpliwości dotyczą "pozostałych zabezpieczeń".
Jakie one są? w literaturze ciężko znaleść coś na ich temat. Przeważnie w książkach opisane sa różnego rodzaju ubezpieczenia, np. ubezp. na życie, od utraty pracy, do czasu ustanowienia hipoteki(pomostowe), od zdarzeń losowych(pożar, powódź). Niepewne informacje znalazłem w odniesieniu do poręczeń, gwarancji, weksla in blanco, blokady środków na rachunku bieżącym.... stoję przed dylematem czy opisywać je czy lepiej opisać tylko te ubezpieczenia... ?
Z moją promotorką ciężko sie dogadać i wiecznie słyszę, że to tylko i wyłącznie moja praca...:/ co zrobić?? co polecacie? jeśli chodzi o objętość tego punktu to nie ma on być za długi, myśle że ok 2 strony wystarczą.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
darek87
Student
|
Wysłany: 2009-12-08, 19:22
|

|
|
| tzn. 2 i 3 rozdział bede skupiał na konkretnym banku. Zastanawiam sie również żeby w pracy napisac bank XXX a pisac na postawie informacji z kilku banków.... już napisałem ten podrozdział odnośnie zabezpieczen, opisałem hipoteke i różne ubezpieczenia i gdzieś tam jednym zdanem wspomniałem o wekslu in blanco :) |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
Tweety