|
Forex - praca licencjacka |
| Autor |
Wiadomość |
Kasia0208
|
Wysłany: 2010-05-13, 21:06 Forex - praca licencjacka
|

|
|
Witam,
Mam problem z wyborem tematu pracy licencjackiej i liczę na pomoc Początkowo myślałam o „analizie finansowej przedsiębiorstwa XY”, ale okazało się, że 75% mojej grupy wybrała ten temat- duża konkurencja i właśnie dlatego chciałabym zmienić temat…zastanawiałam się nad forexem np. „kształtowanie się kursu pary EUR/USD na międzynarodowym rynku walutowym w oparciu o analizę techniczną i fundamentalną”. Może już ktoś pisał na podobny temat i mógłby podpowiedzieć czy temat jest ciekawy i czy jest dużo materiałów do tego tematu- ewentualnie polecić jakąś literaturę?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
Wysłany: 2010-05-20, 18:09
|

|
|
Forex to na pewno ciekawy temat, ale do łatwych nie należy, zwłaszcza gdy trafisz na promotora lub recenzenta obeznanego w temacie. Po perturbacjach jakie ostatnio obserwujemy na rynku walutowym sporo pisało się o tym w prasie więc i o bieżącą literaturę nie powinno być problemu.
Powinnaś sobie zadać pytanie czy jest sens porywać się zarówno na analizę fundamentalną i techniczną, czy może skupić na jednej. O ile w części praktycznej łatwiej byłoby operować na obu, tak przygotować część teoretyczną z obu zagadnień będzie ciężko. Naprodukujesz sporo stron.
Książek na temat forex kilka znajdziesz, artykuły również, jak również ciekawe ebooki. Dużo więcej będzie literatury anglojęzycznej. Materiałów możesz też szukać na platformach transakcyjnych FX. Często publikują kursy dla początkujących. |
_________________ Polecam:
Wykłady i referaty dla studentów ekonomii
Jak inwestować w nieruchomości bez pieniędzy?
Poradnik - Jak krok po kroku napisać, przepisać i obronić pracę magisterską?
Biznes plan |
|
|
|
 |
Kasia0208
|
Wysłany: 2010-05-20, 21:49
|

|
|
| Też się nad tym zastanawiałam, żeby skupić się tylko na jednej z nich i szczerze mówiąc skłaniałam się bardziej ku analizie technicznej, ponieważ wydaje mi się ciekawsza (również do zaprezentowania)- ale że tak powiem dopiero zagłębiam się w temat, więc może mógłbyś mi poradzić, którą będzie lepiej/łatwiej zaprezentować mając na uwadze, że jestem początkująca w tym temacie :)?? |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
Tweety