|
Finansowanie zakupu nieruchomości (kredyt hipoteczny) |
| Autor |
Wiadomość |
gabi86
Student
|
Wysłany: 2008-09-10, 13:38 Finansowanie zakupu nieruchomości (kredyt hipoteczny)
|

|
|
Witam. Musze do końca września oddać plan swojej pracy magisterskiej. Zdecydowałam się na obszar finansowania rynku nieruchomości. Najprawdopodobniej będzie to na przykładzie Polbanku. Jestem dopiero po 3cim roku studiów i nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Nie wiem też jaki konkretnie temat, cel i hipotezę wybrać.
Zastanawiam się nad pracą z rozdziałami:
1. Źródła finansowania rynku nieruchomości
2. Kredyt hipoteczny jako technika finansowania
3. Przykład
To są oczywiście nazwy rozdziałów a musze napisać jeszcze cos w podpunktach no i nie wiem co. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie co do planu i pod jakim kątem pisać tą pracę, czyli co konkretnie badać.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Poradnik Jak krok po kroku napisać i obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
gabi86
Student
|
Wysłany: 2008-09-10, 15:23
|

|
|
| Piotr napisał/a: | Nie uważasz, że to zbyt szeroki temat?
Nie lepiej zdecydować się na "Sposoby finansowania zakupu nieruchomości"? Jeśli pozostaniesz przy swoim temacie to będziesz musiała uwzględnić nie tylko kupujących ale też sposoby finansowania inwestycji deweloperskich.
Druga sprawa: zdecyduj się o jakie nieruchomości chodzi? Dla klienta indywidualnego czy komercyjne (biurowce, hale produkcyjne itp.). |
Jak zaznaczyłam nie orientuję się jeszcze w tym wszystkim za dobrze dlatego szukam pomocy. Wiedziałam że podane przeze mnie rozdziały są bardzo ogólne i uświadomiłeś mnie w czym rzecz. Czyli tak w pierwszym rozdziale wymienić 'rynku nieruchomości' na 'zakupu nieruchomości [np.] przez klienta indywidualnego' ? Wtedy opisałabym z jakich źródeł można finansować zakup np mieszkania. W drugim rozdziale skupiłabym się szczegółowo na kredycie hipotecznym a w tym trzecim empirycznym rozdziale co ? Jaką hipoteze mialaby mieć moja praca.. Może czy kredyt hipoteczny to najlepszy sposób finansowania?
To jest dopiero moja pierwsza przymiarka do pracy, zastanawiam się co jeszcze z tego obszaru mogłabym napisać, ale na pewno chcę konkretnie na kredycie hip. się skupić. |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
gabi86
Student
|
Wysłany: 2008-09-10, 18:11
|

|
|
[quote="Piotr"] | Cytat: |
Może nie tyle najlepszy co najpopularniejszy. |
więc będę banalna ? :P |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
gabi86
Student
|
Wysłany: 2008-09-11, 11:45
|

|
|
| Ah no to źle zrozumiałam :) Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, spróbuję teraz popracować sama ale możliwe że jeszcze nie dam Ci spokoju :) pozdrawiam |
|
|
|
 |
gabi86
Student
|
Wysłany: 2008-09-14, 15:36
|

|
|
wykminiłam coś z tym planem i pomyslalam sobie że chciałabym zebyś rzucił na niego okiem, tylko wolałabym wysłać na meila, dałoby rade ? |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
Tweety