|
Finansowanie działalności gospodarczej |
| Autor |
Wiadomość |
lena88
Student
|
Wysłany: 2009-11-01, 23:30 Finansowanie działalności gospodarczej
|

|
|
Witam.W tym roku pisze prace licencjacką na temat finansowania działalności gospodarczej (takia jest nazwa seminarium). Teamtu dokładnie jeszcze nie mam wybranego, ale waham się nad:
1. dotacjami/funduszami UE jako źrodełem finansowania, badż
2. leasingiem jako żrodlo finansowania..
Który temat byłby łatwiejszy jesli chodzi o dostępność literatury i co mogłabym zawrzeć w 3 rozdziałach obu prac (chodzi mi o plan pracy)?
Oba tematy sa moimi pomysłami i może moglabym liczyć na podanie jeszcze jakiegoś przykładowego tematu.prosze o pomoc! |
_________________ lena |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
lena88
Student
|
Wysłany: 2009-11-11, 16:02
|

|
|
| okej. zdecydowałam się na leasing.. jaki mogłby być przykladowy temat (bo lesing jako jedno ze źrodeł finansowania przedsiębiorstw to troche za proste). i jak mogłby wygladac przykładowy plan pracy z tym ze w trzecim rozdziale chcialabym skupic sie na lesingu od strony dawcy.. czekam na podopowiedz, pozdrawiam |
_________________ lena |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
lena88
Student
|
Wysłany: 2009-11-12, 15:14
|

|
|
| 3ci rozdział to wymóg mojego promotora.praca nie moze byc czysto teoretyczna w formie jakiejs prezentacji,sprawozdania. Mogę a nawet musze wybrać jedynie czy chce pisac od strony dawcy czy biorcy, wiec wole wybrac dawce bo wtedy bedzie mi lżej tak myśle.. nie wiem tylko co mogłabym zawrzec w dwóch pierwszych rozdziałach i jak nazwac temat zeby nie byl zbyt banalny.. |
_________________ lena |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
lena88
Student
|
Wysłany: 2009-11-12, 20:09
|

|
|
| osobiscie myslalam ze od strony dawcy bedzie latwiej ze wzgledu na to ze dana firma bedzie mogla mi podac informacje komu udziela sie leasingu, na jakiej zasadzie, na co.. bo nie bardzo rozumiem co moze przedstawic mi dawca? jedynie jak wpywla caly leasing na dane przedsiębiorstwo.. |
_________________ lena |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
Wysłany: 2009-11-14, 02:45
|

|
|
Od strony dawcy musiałabyś napisać o organizacji przedsiębiorstwa leasingowego, wymogach prawnych, pozwoleniach, kosztach, dochodach szansach, zagrożeniach itp.
To co piszesz to strona biorcy: na jakiej zasadzie otrzymuje leasing, jak z niego korzysta, z jakiego powodu wybrał leasing a nie np. kredyt.
Można to też trochę odwrócić i zrobić mniej więcej tak jak sobie wymyśliłaś. Czyli praca byłaby pewną charakterystyką, opisem oferty przedsiębiorstwa leasingowego, jego oferty, procedury leasingowej. Tylko pytanie czy to nie bedzie nudne? Jaki byłby cel pracy?
Od strony biorcy celem mogłoby być udowodnienie przewagi leasingu nad kredytem lub coś w ten deseń. |
_________________ Polecam:
Wykłady i referaty dla studentów ekonomii
Jak inwestować w nieruchomości bez pieniędzy?
Poradnik - Jak krok po kroku napisać, przepisać i obronić pracę magisterską?
Biznes plan |
|
|
|
 |
lena88
Student
|
Wysłany: 2009-12-08, 19:36
|

|
|
| czy moge liczyc na pomoc w sprawie literatury na temat leasingu?? i czy ewentualnie zna ktos jakas firme ktora brala w leasing srodek trwaly?? z gory dziekuje:) |
_________________ lena |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |