Wysłany: 2010-04-24, 18:12 Dług publiczny Polska Słowacja
Witam, poszukuję danych statystyczny odnośnie długu publicznego Polski oraz Słowacji (najlepiej w latach 2003-2009).
Potrzebuję tych danych do przeprowadzenia analizy porównawczej tych państw. Gdyby ktoś z Was zajmował się tymetem byłąbym wdzięczna ja pomoc :) Zagadnienia które musze opisać to:
- dynamika długu publicznego,
-struktura długu publicznego,
-konsekwencje długu publicznego:
- dług a stopy procentowe
- dług a podatki
- dług a dynamika PKB
- możliwe działania naprawcze
Niestety ciężko mi znaleźć jednoznaczne dane a makroekonomia nie jest moją mocną stroną. Mój kierunek studiów ro reklama więc chyba jest to zrozumiałe :)
Potrzebuję równeiż takich danych, które będą przedstwione na wykresach itp.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Paulina
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską
Odnośnie Polski danych szukaj na stronie GUS oraz NBP. Dynamikę będziesz raczej musiała policzyć sama.
Słowackim odpowiednikiem Głównego Urzędu Statystycznego jest Štatistický úrad Slovenskiej republiky http://www.statistics.sk/ którego dane możesz wyświetlić również po angielsku.
Witam. poszukuje takich jak Ty informacji na temat Polski i Słowacji. Więc jesli masz jeszcze te dane to prosze o maila. Jestem na stronie i pracuje ze slownikiem...ciezka sprawa. pozdr
Niech Ci Bozia wynagrodzi dobry człowieku Nie wiedziałam, że tak można. Wczoraj nad tym siedziałam ale dziś spojrzę na to w "całości" po polsku Człowiek całe życie się uczy...