|
Czynniki rentowności spółki giełdowej |
| Autor |
Wiadomość |
lukrecja
|
Wysłany: 2009-04-26, 18:09 Czynniki rentowności spółki giełdowej
|

|
|
Błagam o pomoc! Myślałam, że pisanie o rentowności będzie prostą sprawą, łatwo znaleźć materiału itd. Ale po zupełnym odrzuceniu zarysu pracy przez mojego promotora nie mam pojęcia jak się za to zabrać
Po przejrzeniu całkiem sporej ilości książek z analizy finansowej i sprawdzeniu jak jest tam ujmowany problem rentowności zaczęłam zbierać materiały i pisać pracę wg następujacego planu:
WSTĘP
ROZDZIAŁ I Analiza finansowa przedsiębiorstwa
Analiza finansowa przedsiębiorstwa i jej rola w procesie decyzyjnym
Przedmiot analizy finansowej przedsiębiorstwa
Ogólna charakterystyka metod i organizacji analizy finansowej
Funkcje i zadania rachunkowości w zakresie analizy finansowej
ROZDZIAŁ II Rentowność w przedsiębiorstwie
Pojęcie rentowności przedsiębiorstwa, rola analizy rentowności w zarządzaniu przedsiębiorstwem
Wynik finansowy- jako punkt wyjścia analizy rentowności przedsiębiorstwa
Analiza wyniku finansowego w wartościach bezwzględnych
Analiza wyniku finansowego w wielkościach względnych- wskaźniki rentowności
-wskaźniki rentowności obrotu
-wskaźniki rentowności majątku
-wskaźniki rentowności kapitału
Model Du Ponta
Metoda różnicowania w analizie rentowności
Analiza progu rentowności przedsiębiorstwa
Ekonomiczna wartość dodana i rynkowa wartość dodana- nowe miary efektywności
ROZDZIAŁ III Analiza rentowności spółki badanej spółki i czynników ją kształtujących
Ogólne informacje o spółce (profil działalności, forma prawna, organizacja, historia)
Wartości poszczególnych wskaźników rentowności spółki
Analiza przyczynowo-skutkowa rentowności spółki
ZAKOŃCZENIE
Ale jak mówię nie został on zaakceptowany- pierwszy rozdział zupełnie do odrzucenia bo nie jest on zupełnie potrzebny do ujęcia tematu. natomiast reszta też nie zawiera meritum- czyli "czynników" (ja planowałam trochę napisać o tym co wpływa na kształtowanie się wskaźników rentowności, ale to nie o to podobno chodzi) No i w sumie racja. Promotor doradził mi, żeby napisać o tym co wpływa na wynik finansowy- zasadniczą kategorię w przypadku rentowności, o progu rentowności na pewno, o specyfice spółek giełdowych w kontekście rentowności.
Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, wszystko mi się pomieszało Siedzę nad tymi książkami i płaczę Bo odczuwam na własnej skórze jak wielką pomyłką jestem ja na tym kierunku studiów No ale nie rzucę ich teraz skoro doszłam do trzeciego roku-papier mi się zawsze może przydać BŁAGAM o jakąkolwiek pomoc! |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
waldek
|
Wysłany: 2009-05-11, 17:56 ciekawe info
|

|
|
| mój znajomy pisał na podobny temat z zakresu spółek giełdowych i dogadał się z Akademią Rad Nadzorczych, która dała mu sporo ciekawych materiałów: spółka giełdowa |
|
|
|
 |
Tweety

Dołaczył: Jestem tu od zawsze
|
|
|
|