|
Analiza finansowa przedsiębiorstwa - praca magisterska |
| Autor |
Wiadomość |
magda
|
Wysłany: 2009-10-03, 18:32 Analiza finansowa przedsiębiorstwa - praca magisterska
|

|
|
Witam, postanowiłam pisać pracę licencjacką na temat analiza finansowa przedsiębiorstwa, jednak dwóch doktorów na mojej uczelni powiedziało mi, że jest to temat zbyt obszerny na pracę licencjacką i żebym sobie wybrała z tego tematu coś, co nie będzie aż tak pracochłonne, jakąś grupę wskaźników.
Czy mógłby mi ktoś doradzić jakiś temat, który dotyczyłby analizy finansowej, ale nie dotyczyłby wszystkich 5 grup wskaźników?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Zobacz Jak krok po kroku napisać i z łatwością obronić pracę magisterską

|
|
|
Piotr
Student Stróż serwisu

|
Wysłany: 2009-10-03, 20:21
|

|
|
Skup się może na wybranej kategorii wskaźników takich jak np. analiza płynności, rentowności, sprawności działania. Większość prac jakie ja widziałem traktowały jednak analizę finansową bardziej całościowo.
Pierwsza z brzegu praca jaką widzę rozbija analizę finansową na takie podrozdziały: podstawy teoretyczne analizy finansowej (i tutaj sama teoria), analiza bilansu i rachunku zysków i strat, analiza kondycji finansowej.
Szybką ocenę kondycji firmy można teraz przeprowadzić prawie automatycznie. Analiza finansowa w Excelu potrafi zaoszczędzić sporo czasu, a wskaźniki liczą się same po dokonaniu np. jakiejś korekty w sprawozdaniach finansowych firmy.
W serwisie, w dziale analiza finansowa również znajdziesz ciekawe opracowania i przykładowe analizy finansowe. |
_________________ Polecam:
Wykłady i referaty dla studentów ekonomii
Jak inwestować w nieruchomości bez pieniędzy?
Poradnik - Jak krok po kroku napisać, przepisać i obronić pracę magisterską?
Biznes plan |
|
|
|
 |
magda
|
Wysłany: 2009-10-04, 11:22
|

|
|
Zapomniałam napisać jeszcze o jednej chyba ważnej sprawie. Jedyna firma od której udało mi się uzyskać bilans i rachunek zysków i strat, ma te dokumenty od 2006 do 2008 roku. Czy to nie jest za krótki okres, żeby pisać np. tylko o płynności? Czy można temat pracy tak sformułować, żeby można było użyć w niej tylko paru, a nie wszystkich kategorii wskaźników? czy to raczej nie ma sensu?:)
Dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |