|
Analiza finansowa przedsiębiorstwa Plan pracy i bibliografia |
| Autor |
Wiadomość |
Pati22
|
Wysłany: 2008-12-30, 19:45
|

|
|
Mag, Witam yhmm pisze własnie prace licencjacką na tmat analizy finansowej przedsiębiorstwa ;) szukałam pomocy w internecie bo trudno mi sie do tego samej zabrac ...
i znalazłam ta stronke plan mi sie napewno przyda ale czy miałbys moze gdzies jeszcze wiecej materiałów na ten temat? wiem tak głupio mi sie az prosic ale co szkodzi mi sie zapytac ;)nie mam za duzo czasu a juz sie stresuje ufff pozdrawiam
Patrycja |
|
|
|
 |
Poradnik Jak krok po kroku napisać i obronić pracę magisterską

|
|
|
Mag
Student
|
Wysłany: 2008-12-31, 02:00
|

|
|
Chyba nic poza tym co jest w bibliografii nie jestem w stanie Ci polecić |
|
|
|
 |
ewelinkaaaa2
|
Wysłany: 2009-01-05, 21:57 Analiza finansowa przedsiębiorstwa
|

|
|
| Ma ktos moze prace licencjacka dotyczącą analizy finansowej przedsiebiorstwa lub chociaz pierwszy rozdzial. Pisze na ten temat a za bardzo nie wiem jak sie zabrac.. Przydalby sie chociaz jakis zarys.. Prosze:)) |
|
|
|
 |
krasnal
|
Wysłany: 2009-11-05, 12:49
|

|
|
| witam,temat mojej pracy magisterskiej to;"Analiza sprawozdań finansowych i budżetowych na przykładzie Starostwa Powiatowego....zastanawiam się właśnie nad planem i nie bardzo wiem jak ma dokładnie wyglądać.Czy znacznie powinien się różnić od planu z pierwszego postu w tym temacie?Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
Piotr
Student Stróż serwisu

|
|
|
|
 |
chealsea
|
Wysłany: 2009-12-21, 15:01 Re: Analiza finansowa przedsiębiorstwa Plan pracy i bibliogr
|

|
|
Podoba mi się spis treści tej pracy, jest taki zwięzły. Tylko czy można coś takiego nazwać analizą finansową jeśli nie zawiera analizy sprzedaży i kosztów, itp.?
Chciałam też zapytać o czym autor pisał w IV rozdziale?
Ja mam temat: Analiza finansowa funkcjonowania spółki giełdowej na przykładzie x S.A.
Mam zrobione - policzone wskaźniki:
- syntetyczna analiza zysku przedsiębiorstwa
- ogólna analiza bilansu - dynamika i struktura (i RZiS mam zamiar zrobić)
- analiza wskaźnikowa: wskaźniki płynności, wspomagania finansowego, obrotowości, rentowności
Teraz zostało mi zrobić opisy teoretyczne, czyli najgorsze.. Te wskaźniki mam policzone dla sprawozdania jednostkowego, chciałam je uzupełnić, wzbogacić o wskaźniki dla sprawozdania skonsolidowanego i porównać je. Wskaźniki wrzucić w tabelki i dać wykresy do nich (chociaż nie wiem czy nie wyjdzie tego za dużo?). Chyba dam jakieś minimalistyczne opisy teoretyczne, bo strasznie nie lubię pisać i moja praca będzie bardziej praktyczna. Może tak być?
I teraz mam pytanie czy mogę pominąć analizę przychodu i kosztów? bo i tak chyba nie mam wielkości produkcji ani wielkości planowych, która jest potrzebna do licznie odchyleń itp. Jak uzasadnić, i czy w ogóle, ten brak jeśli w części teoretycznej piszę, że z tego właśnie składa się analiza finansowa - może nie pisać tego?
Zastanawiam się nad zmianą tematu, może na "analiza wskaźnikowa ... (?)" ? albo coś o tym porównaniu spr. jednostkowego i skonsolidowanego? Musi to być coś łatwe proste i przyjemne, bo został mi tydzień! |
|
|
|
 |
Ebek5
Student
|
Wysłany: 2010-02-07, 12:10
|

|
|
| Czy mógłby ktoś napisać jak określiliście cel swojej pracy? jak brzmi? :) |